Uintikausi 2021 - 2022 alkaa

31.10.2021

Kesän lämmittämät vedet ovat jäähtyneet uintikelpoisiksi, kun Katajanokan Jäänsärkijät ry:n 21. toimintakausi alkaa maanantaina 1.11.2021. 

Heitämme hyvän talven siemeniksi symboliset jääpalat veteen, vedämme seuran lipun salkoon klo 18:00 ja nautimme jääpalojen painikkeeksi hieman juhlajuomaa.

Kuva: Pieni Pala Unelmaa by Pinja Bruun


Koronapandemian takia yhdistyksen tiloissa osoitteessa Kanavaranta 4 on voimassa seuraavat erikoisjärjestelyt ja säännöt:

 • Yhdistyksen tiloissa noudatetaan valtioneuvoston ja terveysviranomaisten antamia kulloinkin voimassa olevia määräyksiä ja ohjeita.
 • Yhdistyksen hallitus suosittelee jäsenille COVID-19 -rokotteiden ottamista sekä oman että muiden turvallisuuden takia.
 • Tilojen siivousta on tehostettu ja pinnat, ovenkahvat jne. pyyhitään siivouksen yhteydessä desinfioivalla pesuaineella.
 • Sairaana tai oireisena yhdistyksen tiloihin tulo ja siellä oleskelu on ehdottomasti kielletty.
 • Tuulikaappeihin on varattu käsidesiä, jota on käytettävä saavuttaessa ja poistuttaessa. Myös käsien pesua suositellaan ja käsien pesu on pakollista, jos käsidesin käyttö jostain syystä ei ole mahdollista..Kädet voi pestä WC-tiloissa, joihin on varattu tätä varten saippuaa ja käsipyyhkeitä.
 • Kaikissa tiloissa tulee noudattaa riittäviä turvavälejä. Kasvomaskien käyttöä pukuhuoneissa suositellaan.
 • Sauna-aikoja on pidennetty, jotta käynnit olisi mahdollista hajauttaa paremmin ajallisesti ja jotta ruuhkia voitaisiin välttää. Jos tilat vaikuttavat ruuhkaisilta, odota hetki tai tule uudelleen myöhemmin. Vältä kaikkein ruuhkaisimpia aikoja heti iltasaunan avautumisen aikoihin. Pyri ajoittamaan käyntisi aina samoihin ei-ruuhkaisiin ajankohtiin. Näin mahdolliset korona-altistukset rajautuvat koskemaan pienempää ihmisjoukkoa. Myös lyhyempi vierailuaika pienentää altistusriskiä. Älä jää viettämään yhdistyksen tiloihin aikaa!
 • Kaikki ei-jäsenten vierailut yhdistyksen tiloissa on kielletty. Vierailutapahtumia ei järjestetä eikä vierailulupia myönnetä.
 • Kaikki käynnit tulee kirjata huolellisesti käyntikirjausvihkoon. Merkinnästä tulee käydä selkeästi ilmi kävijän nimi ja käynnin kellonaika (sekä saapumis- että poistumisaika).
 • THL:n mukaan yli 70-vuotiaat ja muut perussairaat kuuluvat COVID-19 riskiryhmään. COVID-19 riskiryhmäläisille on varattu seuraavat käyntiajat. Ei-riskiryhmään kuuluvia pyydetään pidättäytymään käynneistä samaan aikaan.

Riskiryhmille varatut ajankohdat:

Maanantai10:00 - 12:00
Keskiviikko
15:00 - 18:00
Perjantai10:00 - 12:00


Uudelle seuran jäsenelle luovutetaan henkilökohtaisesti koodattu avain. 

 • Avaimia luovutetaan 1.11. klo 17.00 - 19:00 osoitteessa Kanavaranta 4, rakennuksen keskitilassa. 
 • Tämän jälkeen uudet jäsenet saavat avaimen soittamalla seuran päivystysnumeroon ja sopimalla päivystäjän kanssa luovutusajasta.

Sauna-ajat:

Maanantai
16.00 - 22.45
Tiistai
16.00 - 22.45
Keskiviikko7.00 - 9.3016.00 - 22.45
Torstai
16.00 - 22.45
Perjantai
16.00 - 22.45
Lauantai8.00 - 10.3017.00 - 22.45
Sunnuntai8.00 - 10.3017.00 - 22.45

Kiukaiden ohjauslaitteet sallivat kiukaiden uudelleen päällekytkemisen vasta kuuden tunnin lämmitystauon jälkeen. Tästä syystä aamusaunat päättyvät viimeistään 6 ½ tuntia ennen iltasaunan alkua.

                                      

Avaimet toimivat klo 5.30 - 23.15. Tiloista on ehdottomasti poistuttava kello 23.15 mennessä, jolloin hälytys kytkeytyy päälle. Turhan hälytyksen kustannuksista vastaa jäsen itse! Lisäksi on muistettava, että avaimet eivät toimi enää kello 23.15 jälkeen!

Siivousajat ovat pukuhuoneiden ilmoitustauluilla. Siivouksen aikana on syytä välttää tiloissa liikkumista. Seura vastaa myös ulkotilojen hoidosta ja vartioinnista, mutta ne eivät sinällään aseta käyttörajoituksia. Tilojen siisteys ja yleinen viihtyvyys riippuu omista toimistamme. Tuo tullessasi, vie mennessäsi -periaate on toiminut menneinä vuosina hyvin.

 • Ulkojalkineet ja uimatossut tulee jättää tuulikaappiin tai WC-tilaan. 
 • Saunahuoneessa tulee käyttää omaa laudeliinaa. 
 • Uima-asun käyttö saunassa on kielletty.

Henkilökohtaisesti koodatun avaimen luovuttaminen tai lainaaminen ulkopuoliselle on ehdottomasti kielletty ja säännön rikkominen voi johtaa seurasta erottamiseen.

Vioista tai mahdollisista puutteista pyydetään kommentit reissuvihkoon tai seuran päivystysnumeroon. Kiinteistöhuolto huolehtii, yhteistyössä seuran hallituksen kanssa, pukutilojen pienistä korjauksista (valaisimet yms.). Hallitus hoitaa myös kaiken yhteydenpidon Helsingin kaupungin ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa. Veden kierrättäjä asennetaan paikalleen kauden alkuun mennessä ja lämpömatot tuodaan laiturille ennen pakkasia.

Seuralla on oma Facebook-ryhmä nimellä Katajanokan Jäänsärkijät ry https://www.facebook.com/groups/789657511124191/, joka toimii hallituksen ja jäsenistön keskustelufoorumina. Tervetuloa kaikki jäsenet! 

Hallituksen tiedotusfoorumina toimivat myös pukuhuoneiden ilmoitustaulut ja sähköposti. Seuralla on nettisivut www.katajanokanjaansarkijat.fi, jotka toimivat seuran yleisenä kuvauksena ja mainoksena.

Jos et saa sähköpostia, osoitteesi on muuttuu tai sinulla on muuta asiaa seuran hallitukselle, lähetä viestiä osoitteeseen katajanokan.jaansarkijat@gmail.com. Keskustelufoorumeista käytetyin on ollut pukuhuoneiden reissuvihkot. Kirjaa seuran toimintaan liittyvät kehitysehdotukset, ruusut ja risut reissuvihkoihin tai Facebook-ryhmäämme.

Turvaohjeista tärkein on terveen järjen käyttö. Sen lisäksi pukuhuoneiden ilmoitustauluilta ja nettisivuilta löytyvät tarkat turvaohjeet ja hallituksen tiedotteet kauden aikana. 

Seuran jäsenmaksu vuodelta 2022 on 70 euroa. Vuoden 2023 jäsenmaksu päätetään vuoden 2023 jäsenkokouksessa keväällä. Jäsenmaksulaskut lähetetään sähköpostitse joulukuussa. Tästäkin syystä on tärkeää, että sähköpostiosoitteesi on ajan tasalla ja toimiva!

Kirjaa aina käyntisi pukuhuoneessa olevaan vihkoon. Helsingin kaupungin Kulttuuri- ja vapaa-ajan toimiala haluaa tietää käyttäjämäärät.

Katajanokan Jäänsärkijöiden hallitus toivottaa uudet ja jo itsensä karaisseet talviuimarit tervetulleiksi kylmiin kylpyihin.

Tapaamisiin Kanavarannassa! 

Katajanokan Jäänsärkijät ry

Hallitus